Jazz Near You

Norway Home » Calendar » Event

Live Foyn Friis & Prime Time Orchestra with Strings at Kulturhuset Stabekk Kino

Where

Kulturhuset Stabekk Kino
Gamle Ringeriksvei 5 1369 STABEKK
Oslo

When

Fri, October 10, 2014
20:00

Add to Calendar 2014-10-10 20:00 2014-10-10 Live Foyn Friis & Prime Time Orchestra with Strings at Kulturhuset Stabekk Kino “Live Foyn Friis er en stor musiker. Som jazzvokalist er hun simpelthen fenomenal. I tillegg kommer hennes uimotståelige tilstedeværelse i hver tekstlinje og hennes enorme utstråling fra scenen.”

Rosene har regnet over den norske sangerinne Live Foyn Friis, som for tiden er bosatt i Danmark. Sist år ble hun kåret til Årets Unge Jazzkomponist og nominert til Danish Music Awards for Årets Beste Vocal Jazz Album, og ved samme anledning utnevnt som Danmarks nye jazzstjerne!
Hun har utgitt albumet Joy Visible, og har to nye album på vei som snart er klare for utgivelse. Sammen med sitt band, Foyn Trio! har hun reist rundt i Europa og spilt utsolgte konserter i Tyskland. I København har hun spilt med Danmarks Radios Big Band i Koncerthuset DR. Hun har fått sin musikk omarrangert for storband, og funnet et spennende møte, hvor hennes litt skjeve, sarte lydlandskap møter den tradisjonsrike besetningen, og skaper et nytt univers sammen. Musikken er moderne, poppet, nordisk, jazzet og feminin. Hennes komposisjoner legger grunnlaget for felles improvisasjon og formidling, med skjeve taktarter og ungt friskt mot på å prøve noe nytt.
Marius Stenberg, kom på idéen om dette prosjektet, ”Live Foyn Friis & Prime Time Orchestra with Strings”, etter å høre Live med hennes egen gruppe og strykekvartett under Aarhus Jazzfestival i 2013. Og setter nå opp en konsert med hennes nye komposisjoner, arrangert ut for strykere og storband av kjente norske arrangører Strykegruppen består av 4 strykere fra Oslo Strings og 4 fra Musikkkonservatoriet i Århus. Dette blir en nydelig cross-over konsert med elementer fra klassisk, jazz og indié.

Varighet: 2 timer med pause.http://stabekkino.no/
Kulturhuset Stabekk Kino, Gamle Ringeriksvei 5 1369 STABEKK false MM/DD/YYYY

Tickets

INFO & TICKETS
1

About

“Live Foyn Friis er en stor musiker. Som jazzvokalist er hun simpelthen fenomenal. I tillegg kommer hennes uimotståelige tilstedeværelse i hver tekstlinje og hennes enorme utstråling fra scenen.”

Rosene har regnet over den norske sangerinne Live Foyn Friis, som for tiden er bosatt i Danmark. Sist år ble hun kåret til Årets Unge Jazzkomponist og nominert til Danish Music Awards for Årets Beste Vocal Jazz Album, og ved samme anledning utnevnt som Danmarks nye jazzstjerne!
Hun har utgitt albumet Joy Visible, og har to nye album på vei som snart er klare for utgivelse. Sammen med sitt band, Foyn Trio! har hun reist rundt i Europa og spilt utsolgte konserter i Tyskland. I København har hun spilt med Danmarks Radios Big Band i Koncerthuset DR. Hun har fått sin musikk omarrangert for storband, og funnet et spennende møte, hvor hennes litt skjeve, sarte lydlandskap møter den tradisjonsrike besetningen, og skaper et nytt univers sammen. Musikken er moderne, poppet, nordisk, jazzet og feminin. Hennes komposisjoner legger grunnlaget for felles improvisasjon og formidling, med skjeve taktarter og ungt friskt mot på å prøve noe nytt....

read more

Live Foyn Friis uploaded this event on September 3, 2014